Copyright 2019 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich

Szczegóły oferty...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

Szczegóły oferty...

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)

Szczegóły oferty...

Ponownie warsztaty w ramach kampanii „Polska smakuje”

ponownie warsztaty w ramach kampanii polska smakuje 1 20181218 1999287684Dnia 14 grudnia 2018 r. w naszej szkole odbyły się ponownie warsztaty z zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach prowadzonej kampanii „Polska smakuje. – Dania regionalne typowe dla województwa kujawsko –pomorskiego”. Warsztaty poprowadził Łukasz Szewczyk, znany i ceniony doradca kulinarny oraz specjalista w zakresu carvingu i kuchni molekularnej. W zajęciach wzięli udział uczniowie z klasy I Technikum kształcącym się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II klasy Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz pod opieką nauczycieli z bloku żywienia.

Podczas wykładów uczniowie dowiadywali się o zasadach zdrowego odżywiania, produktach ekologicznych i certyfikowanych, a także prowadzeniu zdrowego trybu życia. Część praktyczna polegała na samodzielnym przygotowaniu potraw przez uczniów. Były to: zupa z bani- dyni, jarzynowa, żebro w kapuście oraz kluski ziemniaczane z serem. Młodzież chętnie uczestniczyła w zajęciach i wykonywała przydzielone im zadania, a spotkanie skończyło się wspólną degustacją przygotowanych potraw.

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

 

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

19 Cze
Zakończenie roku szkolnego
Data 19 06 2019 08:00
21 Cze