Copyright 2019 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich

Szczegóły oferty...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

Szczegóły oferty...

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)

Szczegóły oferty...

Mamy laureata II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

mamy laureata ii ogolnopolskiego turnieju na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 1 20190508 1390090380W dniach 24-26 kwietnia 2019 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Zabrzu odbył się finał II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Jego organizatorem była Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach i gospodarze turnieju. Został on wprowadzony przez Ministerstwo Edukacji Narodowej do wykazu turniejów i olimpiad tematycznych związanych z wybranym przedmiotem lub dziedziną wiedzy. Jego tematem było hasło: „Potrawy z wieprzowiną w roli głównej”.

Zadaniem praktycznym podczas finału było sporządzenie zakąski wielkanocnej oraz dania zasadniczego z mięsem wieprzowym. Ocenie podlegała m.in. pomysłowość, walory smakowe, kreatywność, zgodność z tematem, poprawność wykonania dodatków skrobiowych i witaminowych, ekspedycja potraw oraz higiena i bezpieczeństwo pracy w trakcie wykonywania zadań. W zmaganiach kucharskich udział wzięło 13 uczestników z Radomia, Kościana, Tarnowa, Warszawy, Wrześni, Torunia, Tychów, Wielunia i Iwonicza-Zdroju oraz nasz reprezentant - Kamil Krajewski z kl. III ZSZ. Ostatecznie zdobył on tytuł laureata, uzyskując 65% z części teoretycznej i 68,5% z części praktycznej turnieju. Serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów!

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

 

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

10 Cze
Wyjazd do Energylandii
10 06 2019 - 12 06 2019
17 Cze