Copyright 2019 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich

Szczegóły oferty...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

Szczegóły oferty...

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)

Szczegóły oferty...

Seminarium „Enoturystyka i kuchnia węgierska”

seminarium enoturystyka i kuchnia wgierska 1 20191010 1919731667W dniach 1-5 października 2019 r. odbyło się szkolenie zorganizowane przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, w którym wzięli udział nauczyciele przedmiotów gastronomicznych z naszej szkoły - Anna Kopacka i Alicja Gołembiewska-Lewandowska. Seminarium z wyjazdem studyjnym pt. „Enoturystyka i kuchnia węgierska” odbyło się na Węgrzech w miejscowościach - Tiszaujvaros, Eger, Tokaj, Budapeszt.

W czasie szkolenia nauczyciele z całej Polski zostali zapoznani z zasadami uprawy i ochrony winorośli, sposobami produkcji win gronowych i organizacją specjalistycznej turystyki winiarskiej na Węgrzech. W czasie warsztatów kulinarnych nauczyciele mieli okazję doskonalić praktyczne umiejętności sporządzania tradycyjnych potraw węgierskich: „Jak sporządzić dobry gulasz?”, „Sekrety węgierskiego kołacza” „Tradycje kulinarne Węgier”. Warsztaty były okazją do zdobycia nowych umiejętności, wymiany doświadczeń kulinarnych uczestników oraz poznania zwyczajów kulinarnych Węgier.

 

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu
  • technik turystyki na obszarach wiejskich


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • rolnik
  • kucharz
  • piekarz
  • cukiernik

 

Kurs kwalifikacyjny

  • R.03 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • R.04 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • T.06 – sporządzanie potraw i napojów (zawód: kucharz)
  • R.16 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • R.17 - organizacja i nadzór produkcji rolniczej i pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

21 Lis
Zebranie z rodzicami
Data 21 11 2019 16:00
2 Sty
Dzień wolny od zajęć
Data 02 01 2020
3 Sty
Dzień wolny od zajęć
Data 03 01 2020