Copyright 2020 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu

    Szczegóły oferty...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

    Szczegóły oferty...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • kucharz, rolnik, pszczelarz

    Szczegóły oferty...


REKRUTACJA

 

rok szkolny 2020/2021

 

Seminarium „Enoturystyka i kuchnia węgierska”

seminarium enoturystyka i kuchnia wgierska 1 20191010 1919731667W dniach 1-5 października 2019 r. odbyło się szkolenie zorganizowane przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, w którym wzięli udział nauczyciele przedmiotów gastronomicznych z naszej szkoły - Anna Kopacka i Alicja Gołembiewska-Lewandowska. Seminarium z wyjazdem studyjnym pt. „Enoturystyka i kuchnia węgierska” odbyło się na Węgrzech w miejscowościach - Tiszaujvaros, Eger, Tokaj, Budapeszt.

W czasie szkolenia nauczyciele z całej Polski zostali zapoznani z zasadami uprawy i ochrony winorośli, sposobami produkcji win gronowych i organizacją specjalistycznej turystyki winiarskiej na Węgrzech. W czasie warsztatów kulinarnych nauczyciele mieli okazję doskonalić praktyczne umiejętności sporządzania tradycyjnych potraw węgierskich: „Jak sporządzić dobry gulasz?”, „Sekrety węgierskiego kołacza” „Tradycje kulinarne Węgier”. Warsztaty były okazją do zdobycia nowych umiejętności, wymiany doświadczeń kulinarnych uczestników oraz poznania zwyczajów kulinarnych Węgier.

 

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia