Copyright 2020 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu

    Szczegóły oferty...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

    Szczegóły oferty...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • kucharz, rolnik, pszczelarz

    Szczegóły oferty...


REKRUTACJA

 

rok szkolny 2020/2021

 

Sukces w konkursie „Najlepszy Produkt Spożywczy Pomorza i Kujaw” w Toruniu

sukces w konkursie najlepszy produkt spoywczy pomorza i kujaw w toruniu 1 20191029 2098801449Nasza szkoła zajęła II miejsce w konkursie „Najlepszy Produkt Spożywczy Pomorza i Kujaw”, zorganizowanym przez Urząd Marszałkowski wspólnie ze Stowarzyszeniem Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego w Toruniu. Nasze uczennice: Daria Jędrzejewska i Mirela Skalska, pod czujnym okiem nauczycielek bloku żywienia, Andżeliki Kopczyńskiej i Anny Kopackiej, przygotowały: zupę z suszonych grzybów z kluseczkami kładzionymi oraz pasztet z kurzych wątróbek podlany koniakiem. To zupa grzybowa dała nam II miejsce, właśnie ona zasmakowała kapitule oceniającej konkursowe potrawy. W tegorocznej rywalizacji konkursowej wzięło udział 12 zakładów przetwórczych, które poddały pod ocenę jury 21 produktów oraz 6 restauracji, w tym 3 warsztaty szkół gastronomicznych.

Te zaś przygotowały do konkursu 15 produktów i potraw. Celem konkursu było m.in. wyłonienie i promocja produktów spożywczych wysokiej jakości wytwarzanych na terenie naszego województwa, otwieranie nowych rynków zbytu oraz propagowanie różnorodności produktów spożywczych. Laureaci konkursu otrzymali pamiątkowe statuetki. Nagrodą dla zwycięzców jest również możliwość promowania nagrodzonych produktów na stoisku województwa podczas Międzynarodowych Targów Rolno-Spożywczych Grüne Woche 2020 w Berlinie.

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

9 Sie
Miodowe Lato w ODR Zarzeczewo
Data 09 08 2020 10:00 - 17:00
11 Sie