Zespół Szkół CKR

im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu

DSCN0044Dnia 29 września 2017 r. uczniowie klasy 4 Technikum kształcącym się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami Anną Kopacką i Iwoną Daniel wybrali się do Poznania w celu zwiedzania pierwszego piwnego centrum wycieczek w Polsce. Browar mieści się w nowoczesnym budynku, którego projekt w pełni odzwierciedla trendy architektury XXI w. i doskonale wpisuje się w architekturę browaru. Lech Browary Wielkopolski ma stałe miejsce na turystycznej mapie Poznania i Wielkopolski. W 2016 roku otrzymali prestiżowy Certyfikat Jakości od TripAdvisor: największego portalu turystycznego na świecie.

Zaletą tego miejsca jest to, że goście wchodzą na teren browaru i z bliska obserwują proces warzenia piwa. Tak wiec nasi uczniowie poznali cały proces produkcji: od warzelni przez fermentownię i filtrację, aż po linie rozlewnicze. W ten sposób poznali sekrety warzenia piwa: szczyptę tradycji i garść sprawdzonych składników, które w połączeniu z wiedzą ekspertów i nowoczesną technologią tworzą unikatowy smak i aromat piwa Lech. Uczestnicy byli bardzo zadowoleni z wyjazdu, dlatego miejmy nadzieje, że wyjazd do Browaru stanie się już naszą tradycją.

DSCN0040.JPGDSCN0047.JPGDSCN0035.JPGDSCN0049.JPGDSCN0032.JPGDSCN0050.JPGDSCN0033.JPGDSCN0034.JPGDSCN0048.JPGDSCN0041.JPGDSCN0037.JPGDSCN0030.JPGDSCN0042.JPGDSCN0039.JPGDSCN0045.JPGDSCN0028.JPGDSCN0054.JPGDSCN0026.JPGDSCN0038.JPGDSCN0044.JPGDSCN0043.JPGDSCN0031.JPGDSCN0036.JPGDSCN0052.JPGDSCN0029.JPGDSCN0055.JPG