Copyright 2021 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

Podanie...

 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

    Szczegóły oferty...

Podanie...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Technik żywienia i usług gastronomicznych - prezentacja zawodu

20210406 2TzmTechnik żywienia i usług gastronomicznych to zawód, który zapewni Ci pracę lub pozwoli otworzyć własny biznes, a nasza szkoła doskonale Cię do tego przygotuje... tak Mirela Skalska i Monika Życińska uczennice z klasy 2 Technikum, których wychowawcą jest Pani Anna Kopacka opowiadają o zawodzie, do którego przygotowują się w naszej szkole. Zapraszamy wszystkich do obejrzenia filmu, a uczennicom dziękujemy za wspaniały pomysł i doskonałą realizację :) BRAWO !!!

Kliknij, aby zobaczyć film promujący zawód

 

Klasa 2 Branżowej Szkoły I stopnia w archiwalnej sesji fotograficznej

klasa 2 branowej szkoy i stopnia w archiwalnej sesji fotograficznej 1 20210331 1403238443Uczniowie z 2 klasy Branżowej Szkoły 1 stopnia o specjalizacji zawodowej: Kucharz, których wychowawczynią jest Pani Alicja Gołembiewska-Lewandowka podjęli wyzwanie. Przeszukali swoje foto-archiwum i przesłali pamiątkowe zdęcia. Kucharze z tej kasy to prawdziwi czarodzieje. Wyczarowują potrawy, których nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dziś serwujemy czekoladowe pierogi z truskawkami, naleśniki w pucharku, knedle ziemniaczane ze smażonymi jabłkami w towarzystwie sosu cynamonowo – limonkowego, a wszystko stworzyli ONI pod czujnym okiem wychowawcy. Brawo, Brawo i jeszcze raz brawo !!!! Wspaniałe fotki !!!

Czytaj więcej...

Technik żywienia i usług gastronomicznych 2Tżg

technik zywienia i usług gastronomicznych 1Klasa 2Tżg, której wychowawcą jest Pani Andżelika Kopczyńska przesłała nam dziś wspomnieniową serię zdjęć. Gratujemy pomysłu, kreatywności i poczucia humoru. Zapraszamy inne klasy do przeszukania swoich archiwów. Czekamy na Wasze zdjęcia !!!

Czytaj więcej...

Nagrody dla laureatek konkursu „Niepodległa piórem i obiektywem”

nagrody dla laureatek konkursu niepodlega piorem i obiektywem 1 20210318 1881047865Informowaliśmy już wcześniej, że uczennice naszej szkoły - Amelia Rutkowska i Alicja Rybarkiewicz (obie z klasy II Technikum - technik żywienia i usług gastronomicznych) zostały nagrodzone w konkursie zorganizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Tytuł konkursu brzmiał „Niepodległa piórem i obiektywem” i obejmował trzy kategorie prac: wiersz, opowiadanie i fotografię. Tematyka prac miała nawiązywać do wydarzeń z lat 1918 – 1920, a więc do czasów Bitwy Warszawskiej – Cudu nad Wisłą i budowy nowego, już niepodległego, państwa. Dziewczyny odniosły sukces w kategorii poetyckiej. Amelka zajęła II miejsce za wiersz „Roztańczona Ojczyzna", a Alicja zajęła III miejsce za wiersz „Moja Ojczyzna".

Czytaj więcej...

Dzień Naleśnika

dzie nalenika 1 20210305 1864641037Z okazji Międzynarodowego Dnia Naleśników obchodzonego 4 marca, młodzież szkolna kształcąca się z zawodach gastronomicznych wzięła udział w kolejnych zajęciach odbywających się w ramach Kółka Żywieniowego. Uczestnicy spotkania po raz pierwszy mieli okazje przygotowywać i degustować francuskie naleśniki Crepes Suzette. Są to naleśniki płonące z sosem pomarańczowym. Młodzież podczas wykonywania potrawy wykorzystała nowy sprzęt gastronomiczny tj. wózek do flambirowania czy podgrzewacz do talerzy. Spotkania te dają uczniom możliwość pogłębiania nie tylko sztuki kulinarnej, ale również obsługi konsumenta.
Zapraszamy serdecznie na kolejne spotkanie.

Czytaj więcej...

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik rolnik
  • technik agrobiznesu


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia

4 Maj
Dzień wolny od zajęć
Data 04 05 2021
20 Maj
Zebranie z rodzicami
20 05 2021 16:00 - 17:00
4 Cze