Copyright 2023 - Zespół Szkół CKR im. Kazimierza Wielkiego w Kowalu. Prawa autorskie zastrzeżone.

Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

    Szczegóły oferty... 

Podanie...

 

 Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

    Szczegóły oferty...

Podanie...

 Kursy kwalifikacyjne:

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)

    Szczegóły oferty...

Podanie...

Wyjazd na Międzynarodowe Targi FERMA 2023 w Bydgoszczy

wyjazd na midzynarodowe targi ferma 2023 w bydgoszczy 1 20230303 1624006929Dnia 24 i 25 lutego 2023 r. nasi uczniowie klasy II TMRiA, II BS – mechanik, I TMRiA oraz słuchacze KKZ I ROL.04., II ROL.04., II ROL.03. uczestniczyli w Międzynarodowych Targach FERMA 2023 na obiekcie Bydgoskiego Centrum Targowo-Wystawienniczego. Są to jedyne specjalistyczne targi dotyczące produkcji zwierzęcej w Polsce. Prezentowane były tam przede wszystkim nowości z zakresu hodowli i chowu bydła, trzody chlewnej i drobiu. Młodzież naszej szkoły podczas piątkowego pobytu uczestniczyła w panelu dyskusyjnym nt. Czy rosnące koszty życia i wysoka inflacja uderzą w rynek wołowiny – co to oznacza dla perspektyw rozwoju produkcji żywca wołowego w Polsce?

Natomiast w sobotę słuchacze KKZ-etów i uczniowie I TMRiA wsłuchali dwóch prelekcji nt. Wpływ cen energii na produkcję mleka” oraz „Odporność gospodarstw mlecznych – ekonomia, technologia czy środowisko? Uczniowie i słuchacze mogli zapoznać się z ofertą wystawców z Polski i zagranicy oferujących najnowsze urządzenia, które usprawniają pracę hodowcom bydła, trzody chlewnej i drobiu. Oferta na targach była skierowana nie tylko dla właścicieli dużych ferm, ale także dla posiadaczy mniejszych gospodarstw. Wszyscy uczestnicy byli z wyjazdu bardzo usatysfakcjonowani.

BIP Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Logo SSR szer 200 Erasmus+ logo powerPomorsko-Kujawski Związek Pszczelarski Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Kujawsko- Dobrzyńskiej We Włocławku Strona archiwalna do 2013 Strona archiwalna do 2017


Dzienne Technikum - 5 letnie:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik żywienia i usług gastronomicznych - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
  • technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki - rozszerzenie sportowo – mundurowe, bezpieczeństwo pożarowe


Dzienna Branżowa Szkoła I Stopnia:

  • mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych
  • kucharz

Zaoczna Branżowa Szkoła II Stopnia:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Kurs kwalifikacyjny

  • HGT.02 - przygotowanie i wydawanie dań (zawód: kucharz)
  • ROL.04 - prowadzenie produkcji rolniczej (zawód: rolnik)
  • ROL.03 - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód: pszczelarz)
  • ROL.09 - organizacja i nadzorowanie produkcji pszczelarskiej (zawód: technik pszczelarz)
  • ROL.10 - organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (zawód: technik rolnik)
  • SPC.03 - produkcja wyrobów piekarskich (zawód: piekarz)
f t g m

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia
Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
ul. Kazimierza Wielkiego 9
87-820 Kowal
NIP: 888-11-45-138
Tel/Fax: 54 284 22 19
Email: zskowal@zskowal.edu.pl

Nadchodzące wydarzenia